finns inte
Notisar.se
Annons

15-årig flicka adopterar bort sitt barn – 35 år senare brister det när hon får ett meddelande och vänder sig om

När Stacey Faix bara var 15 år gammal blev hon gravid. Hon var inte redo att bli mamma vid tiden och tog det tuffa beslutet att placera den nyfödda pojken för adoption.

Det var 35 år sedan Stacey lämnade ifrån sig den nyfödda pojken, utan att ens hunnit hålla i honom.

I en översvämning förstördes pojkens födelseattest och Stacey har inte kunnat ta kontakt med pojken.

Men i november 2017 trädde en ny lag i kraft som skulle förändra Staceys liv för alltid. Den nya lagen har gjort att adopterade barn har tillåtelse att få födelsecertifikat som innehåller namnen på deras biologiska föräldrar.

Youtube

I och med den nya lagen kände Stephen, Staceys biologiska son som adopterades bort, att han nu äntligen kan få lära känna sin mor.

Stephen är en veteran från den amerikanska armén och han fick veta att Stacey blev gravid vid 15 års ålder och att hon aktivt stöttat arméveteraner genom en RGB-förening.

Det var i april i år som Stephen äntligen hittade Stacey Faix. Och när Stacey åkte till Pittsburgh Half Marathon för att springa tillsammans med sina medarbetare i en organisation som stöder veteraner, var då han överraskade henne med sin närvaro.

Båda två var medlemmar i föreningen, men Stephen var medlem i en annan stad. Utan att berätta för Stacey började den unge mannen kontakta föreningen med tanken om att överraska sin biologiska mor.

Youtube

Han bestämde sig för att överraska henne på Pittsburghs half marathon och deras känslomässiga återförening kan du se i videon nedan. Stephen hade även skrivit ett kort som lyder:

”Det har gått 13 075 dagar sedan du senast såg mig. Jag vill inte att du ska vänta en dag till”

Det var en medlem i föreningen som gav över kortet till Stacey och när hon insåg vem meddelandet var ifrån blev hon genast rörd och började kolla sig omkring, och där stod han.

Titta på videon nedan för att se deras rörande möte: