finns inte
Notisar.se
Annons

8-åring stannar trafiken och hjälper äldre främling – men det som händer i slutet hade ingen räknat med

Maurice Adams Jr är en riktig gentleman. Han är bara 8 år gammal men trots sin unga ålder har han fått lära sig hur man ska behandla andra människor.

Ett videoklipp har spridits som en löpeld efter att han hjälpte en pensionär uppför trappan. Pensionären som han hjälpte upp för trappan var för honom helt främmande.

Det var när Maurice var ute och åkte bil med sin mor, Contricia Hill, som de körde igenom sin hemort Midgeville, USA. Plötsligt så noterade Maurice en äldre kvinna som var ensam på gatan.

Genom bilrutan såg han hur den äldre kvinnan försökte ta sig upp för ett par trappor. Det var lite bökigt för henne eftersom hon hade sin rullator med sig.

Källa: Facebook

Åttaåringen såg hur hon verkligen kämpade och han insåg att det skulle ta lång tid för henne om han inte gjorde något.

Vad Maurice gör har nu fått många människor att bli berörda.

Den lokala tv-kanalen WSB-TV 2 Atlanta har rapporterat om händelsen och där har Maurice tillsammans med sin mamma berättat om hela händelsen.

– Han frågade mig: ”Kan jag få gå ut och hjälpa henne med trapporna? har mamman berättat för WSB-TV.

Då tittade mamman på sin son, stannade bilen och öppnade sedan bildörren för att han skulle få gå ut och hjälpa henne.

Glatt skuttade Maurice ut från bilen som hans mor hade stannat med efter vägkanten. Han gick fram till den äldre damen och erbjöd sedan sin hjälp.

Han la handen på henne och steg för steg tog de sig sakta men säkert upp för trappan som hon försökt tagit sig upp för själv innan.

Maurice har imponerat många genom sin fina handling. Att som åttaåring ha ett sådant förstånd är så himla fint. Kolla bara i filmklippet hur noga han hjälper den äldre damen.

Stolt som en tupp satt hans mamma kvar i bilen. I samma veva så hade flera noterat vad som inträffat, vilket resulterade i att en annan tog upp sin mobiltelefon och började filma.

Den som filmade var Riley Duncan. Han tyckte det var så himla vackert att se och ville därför fånga det på film så han kunde sprida budskapet vidare.

Tack vare att Riley Duncan stannade till och filma så har det nu blivit uppmärksammat över hela världen. Den lilla grabben har hyllats och förtjänar att hyllas om och om igen för sin insats.

Källa: Facebook

I slutet får vi se hur den okända kvinnan ger Maurice en kram, som tack för hjälpen.

Mamma Contricia är väldigt stolt över sin stora kille som är så himla vänlig. Hon berättade för TV-kanalen hur noga hon är med att uppfostra sina barn med respekt, och sa även att med respekt kan man komma långt i livet.

Se klippet här nedan:

Jag hoppas verkligen den här unga mannen kommer långt i sitt liv. Vi behöver fler som honom i denna värld. Dela gärna den här fina videon med dina vänner.