finns inte
Notisar.se
Annons

Äter du den ”rena” delen av mögligt bröd? Då bör du sluta med det omedelbart!

Är du som mig och äter bröd mer eller mindre varje vecka? Visst är det gott! Bröd har funnits med i den västerländska matkulturen så himla länge, så skulle vi behöva välja bort det helt skulle det kännas konstigt.

Det går att göra så mycket med bröd och det passar in vid så många tillfällen. Du kan göra allt från en simpel frukost, till lunch och middag. Visst är det fantastiskt!

Att göra ett par goda smörgåsar är omöjligt om vi inte har ett gott bröd att göra de på. Av den anledningen finns det ju inget värre än när man tar fram brödet och det har börjat mögla.

Du har förmodligen själv gjort samma sak. Man ska ta fram en skiva bröd sen märker man att de är små, blågröna fläckar på skivan.

Har du också gjort som mig och skärt bort den drabbade delen och ätit de som varit kvar? Det är fler än du tror som gjort och gör så.

Det har hänt för mig med. Men efter att jag har tagit del av den här informationen så kommer jag absolut inte att göra det igen, eftersom de ändrade hela mitt sätt att se på bröd.

Anledningen till varför man äter den ”rena” delen av mögligt bröd, är förmodligen för man vill spara pengar eller för att man inte har någonting annat hemma.

Tech Insider berättar att mögligt bröd kan vara betydligt värre än du tidigare insett. Även om du skär bort den mögliga biten och äter den ”rena”, så kan du bli sjuk på bara ett ögonblick.

Källa: Wikimedia

För ögat ser det inte mögligt ut, men det är inte hela sanningen. Även om inte ögat ser det så är möglet mer djupgående av rötter. Det kan ha infekterat hela brödet och inte bara där man ser att det är mögligt.

– De små mängder man får i sig i en sådan situation är knappast farligt. Men om man äter det kontinuerligt så kan man få förgiftningssymptom som kräkningar, magont och njurskador. Men det är extremt sällsynt, berättar överläkaren och forskaren Johan Tham till Expressen.

Sprider sig under ytan – utan att du vet om det

Mögel är precis som träd. De kan sprida sina rötter under ytan, helt utan att vi ser det. Så om ett hörn är mögligt kan hela brödet vara oätligt eftersom det spridit sig under ytan.

Visst finns det en del mögel som är bra, men sedan finns det även de som gör oss väldigt sjuka. Att bli matförgiftad är ingenting som är kul.

Se klippet här nedan:

Alltså: För att vara på den säkra sidan, har brödet börjat mögla så släng allt! Ta inte risken.

Sprid gärna denna information genom att dela den med dina vänner.