finns inte
Notisar.se
Annons

Att rengöra duschen har alltid varit tråkigt, men detta trick är så enkelt att det nästan blir kul!

Om du frågar mig så är det inte alltid jätteroligt att städa. Däremot så är det väldigt skönt att ha ett rent hem.

Att städa kan lätt bli ett jobbigt moment i vardagen men om man gör det till en rutin och använder sig av enkla städknep så går det betydligt enklare.

Badrummet är en av de platser som snabbt blir smutsigt i mitt hem, vilket jag tippar på att det även kan bli hemma hos dig.

Duschen blir snabbt ofräsch, kaklet blir smutsigt och handfatet med tandkrämsfläckar är bara några av de vardagliga problemen som kan uppstå om man inte rengör ordentligt.

Vill man ha rent och snyggt så kan man använda sig av dyra rengöringsmedel eller hyra in en städerska som håller det snyggt hemma, men sedan finns det faktiskt enkla metoder som dessutom är billiga också.

Bilden här ovan visar en väldigt smutsig dusch. Alla duschar kanske inte riktigt är så smutsiga, men alla badrum behöver en rejäl storstädning någon gång ibland.

Det är faktiskt enklare än du tror om du gör på rätt sätt. Här nedan kommer du få ett knep hur du på ett snabbt och enkelt sätt kan få bort inprincip alla typer av smuts.

Och vet du det bästa av allt? Du behöver bara två ingredienser.

Det här behöver du:

  • 250ml flytande diskmedel
  • 250ml uppvärmd vinäger/ättika
  • 1 tratt
  • 1 sprayflaska
  • 1 svamp

Så här gör du:

  1. Värm upp vinägern. Den bör vara ordentligt varm, men inte så varm att du bränner dig. Se dig för så du inte bränner dig.
  2. Använd tratten och häll diskmedlet tillsammans med vinägern i sprayflaskan. Skaka sedan om sprayflaskan ordentligt.
  3. Nu är din blandning färdig. Spraya en liten mängd på den yta som ska rengöras, gnugga sedan lite lätt med svampen. OBS! Gummitätningar och silikonfogar kan vara känsliga för ättika.
  4. Låt det verka i cirka 30 minuter innan du sköljer av ytan. Skölj sedan med kallt vatten.

Du kommer att märka hur enkelt smutsen nu släpper. Hädan efter kan du använda denna lösning där du behöver bli av med fläckar.

I klippet här nedan får du se hur effektivt det fungerar: