finns inte
Notisar.se
Annons

Elena gick ner över 100 kilo efter läkarens varning – se hur hon ser ut idag

Det är rätt så intressant hur människokroppen och hjärnan fungerar. Ibland så krävs det en ordentlig väckarklocka för man ska orka ta itu med saker.

Om man inte får denna väckarklocka att ringa så gör man ingenting annorlunda, men sen när den väl ringer så gör man allting på samma gång.

Elena Goodall från Australien vägde över 180 kilo. När läkarna sa åt henne att hennes liv var i fara om hon inte gjorde någonting så fick hon sig en rejäl tankeställare.

Efter läkarens konstaterande så bestämde hon sig för att ändra sitt liv fullständigt. Resultatet av hennes val är imponerande.

Källa: EllesJourneyToGoodHealth via Facebook

Det liv som Elena Goodall levde var allt utom hälsosamt. Kvinnan som kommer från Australien vägde som mest 184 kilo och hennes hälsa var i fara.

Vid ett tillfälle var det så illa att Elena inte kunde knyta sina egna skor eller ta sig upp på fötter om hon trillade.

När hon en dag besökte läkaren så fick hon ett allvarligt besked som visade sig vara livsavgörande för hennes del. Läkaren sa åt henne att hennes ohälsosamma livsstil skulle ta kol på henne om hon inte gjorde någonting.

Läkaren sa bokstavligen rätt ut att hon var tvungen att göra någonting, annars skulle hon inte leva länge till på grund av hennes dåliga hälsa.

Slog näven i bordet och bestämde sig

För Elena var valet lätt. Hon slog näven i bordet och valde livet framför all skräpmat. Men för att ta sig dit var vägen lång.

Hon var tvungen att ändra på sina livsvanor och kort därefter påbörjade hon en lång resa som sedan visade sig att de skulle förändra allt.

Källa: EllesJourneyToGoodHealth via Facebook

Elena la oerhört mycket tid på att förbättra sina matvanor. Skräpmat byttes ut mot nyttig mat och hon planerade när och vad hon skulle äta mycket bättre.

Resan som var framför henne skulle vara oerhört tung. Den skulle inte bli enkel på något vis. Men trots att hon visste att hon hade motvind så kämpade hon på.

Elena var en riktig kämpe

Hon kämpade på med kosten och träningen. Hon både sprang och tränade på gym. Men inte nog med det så började hon även att simma.

Målet var att ta sig igenom ett triathlon-lopp, varpå att hon även började med spinningpass på gymmet.

Källa: EllesJourneyToGoodHealth via Facebook

Att träna så mycket som Elena gjorde slet på kroppen. Det gjorde ont men hon visste att det skulle löna sig.

Det tog oerhört på krafterna att ligga på och träna så sm hon gjorde, men hon hade drivet att göra det eftersom hon visste vad som väntade längre fram.

Ett år senare hade hon åstadkommit det otroliga

Det ingen trodde var möjligt hade hon åstadkommit på bara ett år. Människor i hennes omgivning var verkligen imponerade över hennes otroliga utveckling.

Källa: EllesJourneyToGoodHealth via Facebook

Elena hade gått från att vara en överviktig kvinna som riskerade livet till att vara en vältränad kvinna.

Deltog i triathlon-tävlingen ”Ironman Cairns”

Tro det eller ej så deltog Elena i tävlingen som hon även klarade av att slutföra. Hon tog sig igenom 18 mil på cykel, 4,2 mils löpning och 3,9 kilometers löpning!

Källa: EllesJourneyToGoodHealth via Facebook

Elenas otroliga resa är verkligen inspirerande. Hon har idag tappat över 100 kilo och väger 75 kilo. Hon fortsätter nu med sin träning och laddar ständigt upp nya bilder på sociala medier för att motivera andra.

Följ med på hennes livsresa i videoklippet här nedan.

Se klippet här:

Denna berättelse påminner oss verkligen om att ingenting är omöjligt. Men för att klara det så behövs det att vi har bestämt oss och kämpar stenhårt för att nå våra mål.