finns inte
Notisar.se
Annons

Han vägde 350 kg och var världens tyngste tonåring när han var 15 år – Men kolla på honom idag!

Jacob Miller var den tyngste tonåringen i världen redan när han var 15 år, de tror att han lider av en sjukdom som inte kan diagnostiseras. Men idag har han genom strikt diet och operation lyckats gå ner en hel del!

Jacob föddes 5 veckor för tidigt, men var ändå en kraftig liten pojke. Men föräldrarna trodde aldrig att det skulle gå så långt som det gjorde.

Vid 1 års ålder vägde Jacob hela 23 kilo och trots att han var mycket större än de andra barnen och grannar, såg föräldrarna inget fel i pojkens vikt.

Youtube

Föräldrarna trodde att överskottsfettet skulle försvinna när pojken kom in i puberteten.
Men det blev tvärtom.

Vid 15 års ålder vägde Jacob 350 kilo till sin 195 cm långa kropp och han var vid tiden den tyngsta tonåringen i världen.

Hans tunga vikt började skapa en mängd allvarliga hälsoproblem som bland annat diabetes, hjärt- och leverproblem, och han var utan tvekan i behov av hjälp.

Youtube

Ingenting tycktes hjälpa pojken i kampen mot vikten, och vid detta laget kände sig familjen hjälplösa och började tro att det berodde på en bakomliggande sjukdom.

Hans oroliga föräldrar tog med honom till Cincinnati Children’s Hospital, för att söka efter svar, men läkarna kunde inte hitta felet hos pojken. Istället valde de att utföra en gastric bypass.

Det viktigaste vid tidpunkten var att det skulle bli en drastisk och snabb lösning för att få bort kilon från Jacobs tunga kropp.

Youtube

Tanken var sedan att det medicinska teamet skulle fortsätta undersöka Jacob och förhoppningsvis hitta ett botemedel.

Bytte skola

Jacob har blivit mobbad större delar av sitt liv och familjen kom överens om att han skulle byta skola.

Det valet kom att bli en av de bästa förändringarna i hans liv. Där träffade han lärare och vänner som tyckte om Jacob för den han var och har stöttat honom hela vägen igenom operationen och sin nya strikta diet.

Publicerat av Jacob Miller Onsdag 11 januari 2017

6 månader efter operationen har Jacob tappat väldigt mycket vikt och gått ned fem storlekar i sina kläder!

12 månader efter operationen hade Jacob förändrats oerhört mycket även om han fortfarande släpade på en hel del extra vikt. Men hans diabetes har försvunnit och han mår redan bättre i sig själv.

”Det är svårt, men inte så svårt som det var före operationen. Innan kunde jag inte göra någonting, skulle jag gå i fem minuter behövde jag sitta ner. Nu kan jag gå i en halvtimme utan att behöva pausa”, berättar Jacob enligt SFG.

Youtube

Men resan var inte över här

”Det är en livsstilsförändring, man måste ändra på ganska mycket. Men det är en förändring till det bättre. Man måste jobba för det”, säger Jacob.

Förhoppningsvis kan Jacob leva ett lyckligt, hälsosamt liv en dag!

Se hans resa och resultatet 1 år efter operationen i klippet nedan:

Gilla och dela för att önska honom lycka till och sprida hans inspirerade viljestyrka vidare!