finns inte
Notisar.se
Annons

Hunden dumpades mellan husväggarna som valp och kunde inte ta sig ut – men kolla nu vad som händer TRE ÅR SENARE

Historien om en hund från Ryssland har fångat djurälskares hjärtan över hela världen, efter att hon räddades efter tre år fast mellan husväggar.

Hunden fick efter räddningsinsatsen namnet Volya – eller ”Frihet” på svenska.

Volyas fruktansvärda historia började redan när hon var en valp då någon kastade in henne i en liten öppning mellan väggarna till ett lägenhetshus och en liten butik.

Den rädda valpen var för rädd för att ta sig ut ur hålet och snabbt växte hon sig så stor att hon inte kunde ta sig ut ur hålet även om hon ville.

Lokalbefolkningen tyckte synd om den stackars hunden så de matade och gav henne vatten dagligen genom ett hål i väggen och trots flera försök att befria henne lyckades de inte.

Volya var alldeles för rädd för människor och drog sig alltid tillbaka när någon försökte hjälpa henne.

Enligt The Siberian Times kallades nödsituations organisationer till platsen men de nekade att hjälpa till att rädda henne. Bostadsbolaget och affären vägrade också att hjälpa, men så småningom var det en offentlig kampanj som hjälpte till att säkra djurets räddning.

Efter att ett team av djurskyddspersonal fick höra om den stackars hunden, bestämde de sig för att de måste rädda henne!

En person jobbade för att göra hålet större utan att väggen skulle rasa samman, och tillslut kunde Darya Stepantsova, 27, lyckligtvis klämma sig in.

Darya Stepantsova, hade precis rätt kombination av storlek, smidighet och medkänsla för att slutföra den utmanande räddningen.

”Jag trodde att jag bara kunde komma in, kasta en loop runt hundens nacke och dra ut henne,” sa Stepantsova till The Siberian Times.

Men hon möts av det chockerande när hon tagit sig in i hålet. Under tiden Volya levt mellan väggarna har hon skapat en hel underjordisk värld med tunnlar.

”I alla år hade hunden grävt tunnlar där – först trodde jag att det var omöjligt att fånga henne.”, säger Darya.

Trots att Darya andades in tung dam och samtidigt försökte lokalisera vart hunden gömmer sig, lyckades hon tillslut komma åt den livrädda hunden.

Hunden var skicklig på att navigera i sin underjordiska värld och undvika kontakt med sin mänskliga räddare genom att gömma sig i sin labyrint av tunnlar.

Men hon lyckades kasta ett koppel runt hundens hals och göra en munkorg av en elastisk binda.

Volya var i relativt bra fysik med tanke på hennes levnadssätt, men hennes psykiska hälsa var en annan femma. Volya var livrädd för människor, solljus och öppna områden, vilket inte är så konstigt då hon aldrig har vart med om det.

Ända sen valp har hon överlevt på att gömma sig och gräva sina tunnlar.

Se klippet på räddningsförsöket här:

 

Chantal Fahrin, 35, hörde Volyas historia och visste att hon var tvungen att försöka få hem Volya. Nu är hon adopterad och bor i Tyskland hemma hos Chantal.

Så bra slut på den fruktansvärda historian. Hur hunden har överlevt alla dessa år är ett mirakel!