finns inte
Notisar.se
Annons

Mamman tror att hon är gravid igen – då ser läkarna det hemska på ultraljudet

När Lauren Knowles och maken Trent fick reda på att de väntade sitt andra barn blev de båda överlycklig.

Även om de redan hade fullt om med deras nuvarande bebis var det ingen tvekan på att föra den nya bebisen till världen.

Paret kunde inte vara gladare över nyheten men efter ett par veckor förändrades allt. 7 veckor efter att graviditetstestet visat positivt fick hon reda på sanningen som chockerade alla.

Lauren Knowles från Skottland var vid tiden 27 år gammal när hon fick genomgå någonting som ingen ska behöva göra.

Lycklig över att hon väntade barn så kom en kalldusch som förändrade allt.

7 veckor efter det positiva graviditetstesten började Lauren må väldigt illa och tillslut kom en blödning. Då uppsökte hon läkare och fick genomgå en del tester och ultraljud.

Då kom den otäcka sanningen fram.

Läkarna berättade för Lauren att hon inte var gravid. Hon hade drabbats utav ”molar graviditet” vilket innebär att det finns en extra uppsättning av faderns kromosomer i ett befruktat ägg.

När detta fel uppstår i samband med befruktning så förvandlas de som skulle blivit en moderkaka till en växande massa av cystor. Inte nog med det så var cystorna elakartade.

”Cancertumören växte inne i mig, på samma sätt som ett barn och med samma typ av hormoner. Därför var graviditetstest positivt”, berättar Lauren till Daily Mail.

Efter läkarnas upptäckt började de genast behandla Lauren. Hon opererade bort cancervävnad och fick genomgå cellgiftsbehandling som resulterade i håravfall.

Trots behandlingar fortsatte tumören växa i en oroande fart.

Lauren fick plågsamma kramper i magen som resulterade i att hon ”födde” ut cancermassan när hon var ensam inne på toaletten.

”Jag förlorade allt mitt hår och tre månader efter påbörjad behandling födde jag massan på en av sjukhustoaletterna”, berättar Lauren och fortsätter:

‘Massan var ungefär i samma storlek som en baby på 17 veckor, så det var en stor tumör. Jag var så lättad när jag såg tumören i toaletten. Trots den tuffa behandlingen såg jag ljuset i slutet av tunneln”.

Tumören var ungefär i storlek som ett päron. När tumören väl var ute kände Lauren sig äntligen cancerfri.

Läkarna har varnat henne för att bli gravid i framtiden men trots det så ville Lauren försöka igen. Läkarna rekommenderade henne att vänta åtminstone ett år innan de skulle försöka skaffa barn igen.

Till slut så blev hon äntligen gravid och är idag en tvåbarnsmamma.

När Laura och maken Trent var på första ultraljudsundersökningen blev de många glädjetårar när de såg ett hjärta som slog.

Parets lilla dotter kom ut fem veckor förtidigt genom kejsarsnitt men hon var frisk och allt hade gått bra.

Vilken otrolig stark mamma som går igenom allt detta. Lauren hoppas att hennes berättelse ska hjälpa andra människor att kämpa sig igenom svåra perioder.

Dela gärna berättelsen vidare till dina vänner på Facebook.