finns inte
Notisar.se
Annons

Mamman upptäcker mystiska fläckar i sonens näsa – då avslöjas otäcka sanningen

När mamman Maghan Budden skulle amma sin nyfödda son märkte hon något annorlunda inuti hans näsa.

I näsborrarna var det svarta prickar, som inte hade funnits där innan. Hon försökte rengöra näsborrarna genom spolning men ändå gick det inte bort.

Youtube

Efter en stunds fundering föll bitarna på plats. Det enda som var annorlunda i deras rutin var att hon hade tänt doftljus, som hade brunnit i ca 6-7 timmar. När hon kom att tänka på ljusen gick hon genast och kollade på etiketten där det stod att man max skulle låta ljusen brinna i 3 timmar åt gången.

Hennes doftljus hade börjar producera sot, som är oerhört ohälsosamt.

Bara i USA så dör ungefär 20 000 människor i förtid på grund av att dem utsatts för sotpartiklar. Statistik visar också att sot orsakar ungefär 300 000 astmaanfall varje år.

Youtube

När doftljus brinner producerar de ett farligt sot som sprider sig i rummet och sätter sig i näsborrar och andningsvägar. De små sotpartiklarna är nästan omöjliga att upptäcka i luften men kan orsaka svåra andningsbesvär och luftvägssjukdomar, i synnerhet hos små barn, skriver Allas.

Se videon nedan för att höra hur det lät då CBS gick ut med varningen kring detta och för att veta mer kring ämnet.

Se klippet här:

Just nu när vi går mot kallare tider är det väldigt vanligt att ljusen står tända i våra hem. SÅ förutom brandfarligheten bör vi även ha koll på rekommendationer för de ljusen vi använder. Det är framförallt doftljus som orsakar sotpartiklar i luften.

Youtube

Snälla DELA denna varning med alla du känner som använder doftljus!