finns inte
Notisar.se
Annons

Mamman vaknar när pitbullen morrar: Tittar till sonen och inser vad hunden gjort

Det finns en myt i vårat samhälle som har funnits där länge och det är att pitbulls ska vara farliga. Men det råder delade meningar om det här.

Att pitbulls skulle vara en farlig hundras är nog ett stort missförstånd, för dom är varken farliga eller hotfulla ifall ägaren inte uppfostrat den på ett sådant sätt.

Pitbulls kan vara fantastiska hundar, vilket denna historia vittnar om. Efter att du har läst och sett detta, kommer du förmodligen ha en liten annorlunda bild om rasen.

Familjen Daniels kom nyligen till undsättning för hunden Ember som är en pitbull. Ember blev adopterad av familjen som sedan tidigare hade en hund.

Mamma till Tre. Källa: Youtube

Sonen i familjen, som hette Tre, fattade snabbt tycke för Ember, men vad familjen inte visste då var att Ember en dag skulle rädda livet på deras son.

Värt att tillägga i den här historien är att Ember inte fått någon särskild träning som vissa djur får. Men när Ember insåg att någonting var fel så reagerade han omedelbart.

Mamman vaknade upp till att Ember satt vid sängkanten och morrade djupt inifrån kroppen. Hon förstod genast att någonting inte stod rätt till.

Då följde hon efter Ember som visade in henne i badrummet.

Källa: Youtube

Väl inne i badrummet finner hon Tre helt utslagen i badkaret efter att ha ramlat på grund av ett anfall.

Om inte Ember hade varnat föräldrarna vet vi inte hur detta hade slutat. Förmodligen hade det slutat betydligt sämre än det nu gjorde.

Detta är ett alldeles utmärkt exempel på hur nära hundar står oss människor. Oavsett ras så är denna makalösa varelse människans bästa vän och det är med all rätt.

Se inslaget om händelsen här nedan: