Notisar.se
Annons

Meterologen varnar: Här kan det komma snö i helgen – på med vinterdäcken om du ska ut och åka

Vintern närmar sig med stormsteg. Efter en fantastisk sommar med härlig värme så gjorde sig hösten påmind. Nu går det snabbt. Det blir bara mörkare och mörkare ute och snart så kommer även snön.

Från och med den 1 december varje år är det lag på att ha vinterdäck på bilen, men om vi ska tro väderprognoserna kan det vara dags att byta till vinterdäck redan nu.

Tora Tomasdottir som jobbar som meterolog säger: ”Såvida man inte bor nere vid Skånekusten är det nog lika bra att byta till vinterdäcken nu,” säger meteorologen Tora Tomasdottir till Expressen.

Vädret kommer att variera kraftigt enligt prognoserna. Det kommer att snöa och även blåsa kraftigt på sina håll. Det är södra Sverige som kommer att drabbas först innan ovädret sedan drar vidare mot Gotland.

Kan även bli besvärligt i norra delar av landet

Det är inte bara i södra Sverige som det kan bli busväder. Även norra delar i Sverige kan få det besvärligt. Snö eller snöblandat regn kommer att drabba Norrlands kust.

Efter att det klarnat upp och sedan blir minusgrader på natten så kommer det resultera i att vägarna blir väldigt hala.

Än så länge har bara vissa delar av fjällkedjan haft snötäcke, men nu kommer vintern även göra sig påmind på andra delar i Sverige.

Här kommer det mest snö

Det kommer att snöa i Dalarna, norra Närke och östra Värmland enligt prognoserna. Men det kan även förekomma snö i inre delarna av Västergötland, Småland, Östergötland och Sörmland under lördagen.

”Det börjar som regn och övergår i blötsnö. Under lördag kommer ganska stora mängder på en gång, så det kan bli halt på vägarna även om snön inte ligger kvar länge,” uppger Tora Tomasdottir för Expressen.

Källa: Wikimedia

Det kan därför vara en bra idé att ta fram vinterdäcken redan nu, om du inte har gjort det. Vintern kommer när som helst och risken för frostnätter blir bara större och större för varje dag som går.