finns inte
Notisar.se
Annons

Micahu behövde en ny åkpåse – se hennes knep som nu gör succé på nätet

Höstkylan börjar göra sig påmind och det blir bara mörkare och mörkare ute. Det börjar bli dags för att göra sig redo för den kallare period som närmar sig med stormfart.

Mössor, vantar och varma jackor behövs och för dom med barnvagn så är det även dags att vinterbona barnvagnen.

Michau Eilertsdotter bor i Stockholm och skulle göra det, men när hon tog fram åkpåsen så var den för liten.

Eftersom den var för liten så visste hon om att en ny skulle behöva införskaffas. Men det var då hon tillsammans med sin mamma kom på att dom inte behövde köpa en ny – dom kunde tillverka en istället.

Idén var att ta en gammal vinterjacka och sy en egen åkpåse till hennes barnvakt.

I en intervju som Leva & Bo har gjort så berättar Michau att hon satt i en dunsovsäck när hon var liten och att det var därifrån idén föddes.

– Mamma nämnde att när jag var liten satt jag i dunsovsäck, och så kom hon på den briljanta idén att man kan göra en sådan av en dunjacka istället!, säger Michau i en intervju med Leva & Bo.

Hon fick ta sin pappas gamla dunjacka. Resultatet blev en riktig succé.

– Jag gillar att återanvända så att köpa nytt brukar vara andrahandsvalet, säger hon och tillägger: dels slapp vi slänga en fungerande jacka och dels fick vi en åkpåse. Och pappa är glad att den gått i arv, på ett nytt sätt.

Betydligt enklare än hon trodde

Att sy om jackan till en åkpåse var betydligt enklare än vad hon trodde. Hon har även berättat hur man gör för att sy om det på ett smidigt sätt.

– Det är bara till att klippa bort ärmarna, täppa till ärmhålen och sy ihop botten. Sedan har ju vagnarna i dag säkerhetsbälten, så hade vi bara gjort en påse hade det inte gått, så mamma klippte upp ryggen så den kan träs över.

Så här gör du för att göra en åkpåse precis som Michau gjorde.

Så här gör du

  • Du måste ha en dunjacka, gärna en som du vill återbruka. Att tvätta den innan kan vara smart. Har du ingen dunjacka kan du köpa en på loppis.
  • Klipp av ärmarna på jackan, sy sedan igen hålen vid ärmarna.

  • Sy sedan ihop nederkanten på jackan.
  • Dela upp ryggen med en sax, och sy sedan igen de två sidorna så den kan träs över ryggstödet.

Resultatet? Det är riktigt imponerande! Dela gärna vidare denna med dina vänner.