Notisar.se
Annons

När ambulansen kom fram var det för sent att flytta på mamman – nu hyllas ambulanspersonalen för sin insats

Sandra Lydén arbetar som ambulanssjuksköterska. Under ett arbetspass så hann dom aldrig in till sjukhuset med den gravida kvinnan – istället så hjälpte dom henne att förlösa hemma.

Nu hyllas Sandra tillsammans med kollegan Jens Olhammar för sin insats på Instagram – där dom publicerat en bild och beskrivit händelsen.

– Jens kände bebisens huvud mot sina fingrar, hon var redan på väg ut. Det var ingen idé att flytta på mamman, säger Sandra.

Sandra och Jens arbetar som sjuksköterskor på Kungsbackas ambulansstation.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ambulansen Kungsbacka 🚑 (@ambulansenkungsbacka)

Under fredagen fick de åka ut på ett litet annorlunda uppdrag. Sandra berättar själv vad som hände.

– Det var en kvinna som var på väg att föda, hon satt på toan hemma och kände huvudet. Hon ringde oss då hon var osäker på om hon skulle hinna åka in till sjukhuset själv, säger Sandra till Expressen.

När Sandra klev in i vardagsrummet så insåg hon att det var försent. De skulle aldrig hinna ta sig till sjukhuset innan det var dags att förlösa.

– Jens kände bebisens huvud mot sina fingrar, hon var redan på väg ut. Det gick så fort, det var ingen idé att flytta mamman.

Istället för att åka till sjukhuset så förlöstes barnet på plats. Det tog bara fem minuter från att ambulanspersonalen var på plats till att den lilla flickan var född. Sandra berättar om händelsen som bland det roligaste man kan åka på.

Sandra Lydén. Foto: PRIVAT

– Jag går ju som på moln, det här är bland det roligaste man kan åka på. Jag är väldigt glad, säger Sandra och forstätter:

– Det är fantastiskt att få vara med om att sätta ett liv till världen. Mamman var så lugn och lycklig genom hela processen.

Händer inte varje dag

Denna händelse är rätt unik. Sandra berättar att det var länge sedan som hon fick vara med på en förlossning. Det är väldigt speciellt när de får ett liknande uppdrag.

– Det händer inte så ofta, så det blir väldigt speciellt när det väl inträffar.

Hon berättar att det sällan uppstår komplikationer.

– De som vi åker ut till så här har oftast fött barn tidigare och då brukar det gå fortfarare och innebära färre komplikationer, säger Sandra Lydén.

Ambulansstationen i Kungsbacka har ett eget Instagramkonto där de har laddat upp en bild på händelsen på sin Instagram. Inlägget har gillats hundratals gånger och positiva kommentarer regnar in.

En person skriver: ”Ni är hjältar vi har ju den bästa ambulanspersonalen i Europa”.

Hjälp till och hylla ambulanspersonalen som hjälpte till och förlösa kvinnan genom att klicka på gilla!