finns inte
Notisar.se
Annons

Pappan drabbades av vanliga sjukdomen som blev livshotande – men kolla på han nu!

Alex Lewis förlorade alla fyra lemmar och hans läppar efter en dödlig infektion. Han är den första i världen som genomgått den operationen han gått igenom och han har även gjort en medicinsk tatuering för att reparera sitt ansikte.

Alex Lewis, 38, fick ta hud från sin axel för att lappa ihop hans mun, efter att han förlorat en del av sitt ansikte på grund av en köttätande infektion och han har nu fått läppar tatuerade på huden.

Allting började i november 2013, då han trodde att han åkt på en vanlig förkylning. Men sjukdomen förvandlades snart till en rad av olika infektioner som lämnade honom med endast 3 % chans att överleva.

Alex Lewis fästmö Lucy Townsend, 44, förstod att något var fel den 17 november 2013. Lewis hade då lidit av vad han trodde var en förkylning eller ”mansinfluensa” i cirka två veckor.

”En dag gick jag upp mitt på natten och det fanns blod i mitt urin.” säger han till Dailymail.

”När jag vaknade nästa dag kunde jag inte riktigt röra mig och min hud hade börjat bli lila.”

Han rusades till sjukhus i Winchester där läkare upptäckte att en dödlig infektion angrep hans organ.

Efter sex och en halv månad på sjukhuset där han fick genomgå totalt 18 operationer och amputation av både ben och armar och hans läppar, började äntligen den långsamma vägen till återhämtning.

Lewis kirurg jämförde hans skador med offer i en bomb explosion och sa att han är en ”extrem överlevare”.

Han säger nu att han gillar det faktum att han är den enda personen med den här typen av ansikte” och han är upptagen med att driva sin egen insamling för att få in tillräckligt med pengar för proteser för att återfå sin självständighet.

Lewis hade drabbats av A-streptokocker – som ledde till blodförgiftning och nekrotiserande fasciit – som är en köttätande sjukdom.

Alla tre sjukdomar är potentiellt dödliga på egen hand, så i kombination gav de Lewis en liten chans att överleva.

Hans tillstånd var livshotande och försämrades inom bara några timmar, så han togs in för intensivvård.

Tillståndet blev bara värre därifrån, då kallbrand började sprida sig över hans kropp. Kallbrand gör att vävnad och celler dör och sprider sig om det inte avlägsnas från kroppen.

”När vi insåg vad som hände var det för sent”

”Jag låg i intensivvård i sex eller sju veckor och opererades varannan dag,” sade Lewis.

”När vi insåg vad som hänt var det för avancerat; Mina ben blev svarta inom tre eller fyra dagar. Vi trodde inte att jag skulle överleva.”

Läkare hade inget annat val än att börja amputera för att förhindra att infektionen når Lewis vitala organ, och det slutade med att alla fyra lemmar och hans läppar amputerades.

Lewis säger att det förmodligen var jobbigare för hans familj, att bara hjälplöst kolla på hur han försvinner mer och mer. Familjen var även uppmanade att ta farväl av Lewis då han när som helst skulle kunna dö.

Lewis son Sam, bara tre år gammal vid tiden, blev rädd för sin far och vägrade att gå nära honom efter att hans kropp och ansikte var vanställd efter en sådan förödande operation.

Trots allt han har gått igenom mår han idag bra och kämpar på. För att veta mer om Alex Lewis kan ni gå in på hans hemsida eller kolla klippet här under: