finns inte
Notisar.se
Annons

Polisen letar efter unga män i bil som sköt mot katt — var tvungen att avliva katten

Plötsligt så stannar en bil till efter vägen. I bilen färdas några unga män som sköt mot en katt. När polisen sedan kommer till platsen så finner de katten så pass allvarligt skadad att de tvingas avliva den.

Nu letar polisen efter männen som färdades i den mörkblåa Volkswagen i Kristinehamn under lördagskväll. Har du möjligen sett vilka det är?

Enligt vittnen ska en blå Volkswagen stannat till på Strandvägen i Kristinehamn i lördagskväll. De ska ha stannat bredvid en liten katt och sedan avlossat ett skott mot katten.

Värmlands Folkblad har rapporterat om händelsen som även intervjuat polisens stationsbefäl Åsa Eriksson.

– Någon i bilen avlossar ett skott mot katten från ett vapen, troligtvis ett luftgevär, säger polisens stationsbefäl Åsa Eriksson till Värmlands Folkblad.

Katten blev allvarligt skadad

Bilen som vittnena såg försvann snabbt från platsen, men tack och lov så ringde vittnen till polisen som sedan kom till platsen.

Då fann patrullen katten, som fortfarande var vid liv men allvarligt skadad.

– När patrullen kommer till platsen är katten vid liv men allvarligt skadad. Den har ett sår mellan skulderbladen som det blöder ur och den andas tungt. Den verkar heller inte kunna röra underkroppen, säger Åsa Eriksson till Värmlands Folkblad.

Nu letar polisen efter männen

Poliserna som befann sig på platsen konstaterade att katten var så pass allvarligt skadad att dom beslutade om akut avlivning.

Katten hade en märkning som gjorde att ägaren kunde spåras och polisen har informerat om vad som hänt.

Nu letar polisen efter den mörkblåa Volkswagen. Fallet rubriceras som djurplågeri.

Har du sett bilen? Tveka inte att höra av dig till polisen.