Notisar.se
Annons

Polisen varnar för bedragarnas telefonsamtal – hör telefonsamtalet här

Under onsdageftermiddagen så la polisen ut en varning på sin Facebooksida tillsammans med ett riktigt samtal där en misstänkt bedragare försöker lura till sig pengar.

Detta gör personen genom att utge sig att ringa från en bank. Hela samtalet låter väldigt trovärdigt men personen som bedragaren ringer till är klipsk och går inte på lurendrejeriet.

Polisen skriver att bedrägerierna via falska telefonsamtal har ökat kraftigt. Det är många som luras genom att lämna ut sina kortuppgifter samt koder eller genom att signera något genom sina bank-id:n.

En seriös aktör skulle aldrig be dig om dessa uppgifter eller att använda din bankdosa eller mobila bank-id genom telefon.

Källa: Facebook / Polisen

Polisen publicerade även det inspelade telefonsamtalet på sin Facebooksida. Du kan lyssna på det samtalet lite längre ned.

Ifall du blir utsatt

Det är viktigt att du aldrig använder din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Men ibland kan det gå lite för fort så man inte tänker sig för.

Om du har blivit utsatt för bedrägeri så är det viktigt att du polisanmäler brottet. På polisens hemsida kan du läsa mer om hur du som blivit utsatt kan agera.

I filmen här nedan kommer du få höra ett riktigt samtal där en misstänkt bedragare försöker lura till sig pengar genom att utge sig att ringa från en bank.

Se filmen här:

Även fast du känner att det här är självklart för dig, kan det vara andra som behöver de här tipsen. Dela gärna varningen med dina facebookvänner.