finns inte
Notisar.se
Annons

Världens tyngsta kvinna vägde 470 kilo och kunde inte gå – men titta hur hon ser ut idag

Det var under 2009 som Mayra Rosales blev omnämnd för att vara ”världens tyngsta kvinna”. Vid det tillfället vägde hon hela 470 kilo.

Men sedan dess så har hon gjort en helt otrolig resa som verkligen imponerar och inspirerar.

Idag lever hon ett helt annat liv mot vad hon gjorde då och det går absolut inte att känna igen henne. Hennes förvandling från att vara världens tyngsta kvinna till att ha en sund kroppsvikt är helt otrolig.

Tyvärr är övervikt och fetma ett allt vanligare problem. Förmodligen så är det ett av de allvarligaste folkhälsoproblemen i modern tid.

Om vi kollar hur det ser ut i hela världen så är idag hälften av alla vuxna män, drygt en tredjedel av alla kvinnor och var femte barn feta eller överviktiga.

Källa: Facebook

Mayra Rosales som kommer från Texas i USA var en av dom. Hon blev under 2009 utnämnd till världens tyngsta kvinna – vilket kanske inte är den mest smickrande utnämnelsen.

Hon vägde otroliga 470 kilo vilket resulterade i att hon inte kunde gå. Hon var fast i sin säng och läkarna var oroliga för att hon inte hade länge kvar att leva.

Mayras liv tog en oväntad vändning efter att en stor tragedi inträffade. Mayras brorson blev mördad och till en början så anklagades Mayra för mordet.

Det visade sig senare att det inte var hon som låg bakom det. Det var pojkens egna mamma som var skyldig och då blev Mayra friad.

Denna anklagelse fick henne att ändra sitt liv. För att lyckas gå ner i vikt snabbare gjorde hon en gastric bypass operation. Det är en operation där magsäcken krymps.

Källa: Facebook

Kosten ändrades och sedan började hon träna. Resan som hon gjorde är helt otrolig.

Nu väger hon runt 90 kilo. Totalt har hon gått ner 380 kilo, vilket är en viktminskning mer än fyra gånger hennes kroppsvikt idag.

Källa: Facebook

Till följd av sin stora viktnedgång har hon fått gå igenom flera operationer. Bland annat har hon tagit bort överflödig hud. Allt finns dokumenterat och hon har själv berättat om sin resa.

I videoklippet kan ni se hur hon ser ut idag. Hennes förvandling är minst sagd häpnadsväckande.

Se hennes otroliga förvandling här: