Notisar.se
Annons

Varning för vägpiraternas nya sluga metod – kan använda barn

Flera personer har slagit larm till polisen i Bergslagen och Dalarna då de upptäckt en ny slug metod av vägpirater.

Nu uppmanar polisen allmänheten att vara uppmärksamma på vägarna!

– Jag har aldrig sett nåt liknande, och då har jag 40 års erfarenhet, säger Stefan Dangardt, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen till Newsner.

Personerna som larmat polisen har sett vägpirater använda en ny metod för att få bilister att stanna, så att de sedan kan ta sig in i bilen.

Bildkälla: Pixabay

Aldrig sett det tidigare

Polisen i Dalarna tror att vägpiraterna använder sig av en ny metod som de inte sett tidigare.

I torsdags fick 112 ett samtal från en person som stannat för en liten pojke som stod på en bilväg i Sågmyra.

– När personen stannade ska pojken ha sagt ”Help me”. Sedan dök andra vuxna personer upp och ryckte i bildörrarna för att försöka ta sig in i bilen, varpå bilisten gasade därifrån, berättar polisens Stefan Dangardt för Newsner.

Bildkälla: Pixabay

Barn låg på vägen

Under fredagen kom ytterligare ett samtal in. Då hade en bilist i Ornäs sett ett barn tillsammans med en kvinna och en man ligga på vägen, som att de behövde hjälp.

Den bilisten ska enligt Stefan Dangardt fått en dålig magkänsla, och åkt vidare.

Polisens varning: Detta ska du göra

Än så länge har ingen anmält ett fullbordat brott, men polisen uppmanar ändå bilister att vara uppmärksamma på vägarna.

– Vi har inte anträffat några personer man kan koppla ihop med det här, men jag tycker generellt att folk ska vara uppmärksamma på bilar eller konstiga fenomen efter vägen. Är det någon som står och viftar i nöd så vill man ju gärna hjälpa till som medmänniska. Men har man en dålig magkänsla ska man köra vidare och hellre ringa 112, säger Stefan Dangardt till Newsner.

Det är många personer som stannar för att hjälpa någon som ser ut att vara i nöd, men det kan vara en fälla. Dela polisens varning så att ingen du känner råkar ut för vägpiraterna.