finns inte
Notisar.se
Annons

Varning för vinter – här slår snökaoset ner i veckan

Klimatet i Sverige har tagit snabba och oanade svängar på senaste tiden och nu är det dags igen. Nu byts helgens fina väder ut mot snökaos på flera håll i landet.

– Det finns anledning att varna för att det kan bli lite stökigt väder, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm till Expressen.

Väderprognoserna visar att både Dalarna och norra delar av Sverige kommer drabbas hårdast av snöfall i veckan.

Enligt Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm, så drar ett lågtryck in under natten till tisdag.

– Det finns anledning att varna för att det kan bli lite stökigt väder, säger Johan Groth, som menar att det kan bli stökigt i Dalarna, framförallt runt Ludvika.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är troligt att man får snökänning i Mellansverige fast det bara är slutet på oktober. Så man skulle kunna lyfta ett varningens finger för att det kan bli besvärligt i trafiken. Man kanske ska överväga att sätta på vinterdäcken redan nu, säger Storm-meteorologen Groth till Expressen.

Rör sig vidare i landet

Snöfallet kommer dock inte hålla i sig i de norra delarna, utan lågtrycket kommer röra sig vidare till andra delar av landet.

– När lågtrycket sedan svänger natten mot lördagen skulle det kunna bli snö ned mot Dalsland och södra Värmland och Örebro län, säger Johan Groth.

När snön kommer som en överraskning är det inte ovanligt med kaos och olyckor i trafiken. Dela gärna för att varna andra.