finns inte
Notisar.se
Annons

Varning: Om du hör dessa 3 ord i telefonen — svara inte och lägg på direkt!

Teknologin rör sig framåt och det kan ju vara på både gott och ont. Oftast är det fantastiskt vad vi kan göra med våra elektroniska prylar men ibland kan man även bli ordentligt lurad.

Det finns många människor som gör allt för att komma åt andra personer saker och pengar och det finns även väldigt många olika metoder.

Denna metod är faktiskt väldigt enkel att falla offer för, eftersom det enda som krävs av dig är ett ”Ja”.

Du har förmodligen precis som mig blivit uppringd av ett okänt utländskt nummer. Det bästa är att inte svara alls ifall det är ett utländskt nummer, om du nu inte är säker på vem det kan vara.

Du kanske har hört talas om eller själv vart med om de så kallade ”Microsoft bedragarna”?

Dessa människor ringer upp oskyldiga personer och låtsas som att de är representanter från Microsoft.

Genom att rida på Microsofts starka varumärke så försöker de få dina uppgifter för att sedan nyttja det på ett sätt som de tjänar pengar på.

Det kan vara väldigt svårt att genomskåda dessa bluffar. Men om du har som regel att aldrig tacka ja till någonting över telefon, så kommer du förmodligen klara dig väldigt bra undan dessa bedragare.

hacker using mobile smartphone calling for victim and stealing personal information through data in order to scamming ransom.

En svensk ny regel har även gjort det lättare för dig att skydda dina uppgifter och pengar. Då seriösa företag aldrig kan skriva ett bindande kontrakt över telefonen.

Så om det är något företag som vill göra det utan att skicka hem papper som du får kolla igenom så är det med största sannolikhet en bluff.

Hör du mig?

Om du skulle få ett telefonsamtal av någon du inte känner igen som känns misstänksamt så ska du inte svara ”ja”, om den frågar ”hör du mig?”. Utan då är det bättre om du lägger på telefonen omedelbart.

Detta är nämligen ett fult knep som bedragarna brukar kunna använda sig av, för att allt de behöver ett ”ja” från dig för att kunna manipulera bindande kontrakt osv.

I videoklippet här nedan förklaras det mycket bättre.

Se klippet här: